Reviewer

Álljon meg a nászmenet! (1997) Kritika

Mivel úgy gondolom, hogy egy film nem attól lesz jó, hogy új, egy forró nyári estén bepótoltam egy régóta tervezett dolgot: megnéztük az "Álljon meg a nászmenet" című romantikus vígjátékot, amely a távoli 1997-ből származik.

alljon_meg_a_naszmenet_1997.png

A szereplők lenyűgözőek Julia Roberts, Dermot Mulroney, Rupert Everett és a szinte felismerhetetlenül fiatal, babaarcú Cameron Diaz gondoskodnak a szórakoztatásunkról.

A kiinduló helyzet 20 évvel ezelőtt bizonyára izgalmas volt. Julianne (Julia Roberts) étteremkritikus. Mi más is lehetne egy független, modern nagyvárosi nő, aki soha életében nem fogott fakanalat?

Közben a restaurant konyhájában a suta férfiak szinte kitörik a nyakukat, hogy a tökéletes menüt tálalják fel az "étel és halál úrnője" elé. (Mindig elgondolkodom ilyenkor: ha a konyhák valóban olyan őrült tempóban működnének, mint ahogy a filmekben látjuk, minden dolgozó rövid időn belül a pszichiátrián végezné.) Térjünk a lényegre.

Mint kiderül, Julianne legjobb barátja egy meleg újságíró. Ki más? Csak az lepett meg, hogy már 20 évvel ezelőtt is kötelező elem volt egy vígjátékban.

Rupert Everett karaktere valóban fontos a történetben ő az, akivel az alkotók a férfi-nő barátság létjogosultságát akarják igazolni.

 Ha eltávolítjuk a nemiséget a karakterekből, akkor ne tegyünk általános érvényű kijelentéseket.

Miért? Ezt mutatja be a másik férfi szereplő, Michael (Dermot Mulroney), akiről kiderül, hogy Julianne-nel egy régi románc után legjobb barátok maradtak, és azóta mindent megosztanak egymással. Na persze. Amikor Julianne megtudja, hogy Michael házasodni készül, borzasztó féltékenység lesz rajta úrrá. Hurrá! Ugye, megmondtuk, hogy férfi és nő között nincs barátság?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reviewer.blog.hu/api/trackback/id/tr6118468565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


Elrejtés
süti beállítások módosítása