Reviewer

Asus Zenfone 11 Ultra - méretben növekedett

Az Asus az elmúlt évek során a Zenfone sorozatot mint kisebb méretű prémium telefonokat pozícionálta, azonban a vásárlók inkább nagyobb készülékeket keresnek. Az Asus ennek megfelelően indokolta a Zenfone 11 Ultra nagyobb méretű megjelenését.

asus_zenfone_11_ultra_meretben_novekedett.png

A telefon pontosan ugyanakkora, mint a ROG Phone 8 és 8 Pro, de egy kicsit könnyebb (163,8 x 76,8 x 8,9 mm, 224 gramm). Ebben a változatban nincsenek hátlapi LED-ek, és hiányzik a másodlagos USB-C csatlakozó is, de az összkép visszafogottabb.

Az ár is visszafogottabb, hazánkban csak a 16/512 GB-os Zenfone 11 Ultra lesz elérhető fekete színben, a gyártói ajánlott ár 454 990 forint, de bevezetési akcióban április 14-ig 414 990 forint. Ehhez képest a ROG Phone 8 itthon 256 GB tárhellyel 461 490 forintért, míg a Zenfone-nal azonos memória és tárhely konfigurációban a ROG Phone 8 Pro 501 490 forintért kapható.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e kompakt méretű Zenfone a jövőben, egyelőre az Asus nem adott egyértelmű választ. Csak annyit közöltek, hogy a Zenfone 10 még mindig kapható, és amúgy is nyáron került forgalomba. A 11 Ultra nem a Zenfone 10 leváltására készült, hanem inkább egy nagyobb méretű alternatívának.

asus_zenfone_11_ultra_meretben_novekedett_1.png

A méretnövekedésnek azonban vannak pozitív hatásai is, például kisebb lett a kijelzőt körülölelő keret.

Telefon továbbra is rendelkezik 3,5 mm-es audio jack-csel, sztereó hangszórókkal és USB Type-C csatlakozóval adatátvitelhez vagy gyorstöltéshez.

Keret alumíniumból készült, a hátlap pedig üvegből, melyet a ZenBook laptopok dizájnja ihletett. Az előlapon Gorilla Glass Victus 2 edzett üveg található.

Hátlap kissé csúszós, de a Zenfone 10 borítása jobb tapadást biztosított. A Zenfone 11 Ultra hátlapja alatt van Qi vezetékmentes töltéshez alkalmas tekercs (Qi 1.3 15 wattig), de töltésmegosztás csak kábellel lehetséges.

A hátlap szélei kissé íveltek, így kényelmesen fekszik a tenyérben a telefon, és a hátlapi kamerák modulja is olyan méretű lett, hogy sík felületre fektetve ne billegjen a telefon. A hátlapon három kamera van: egy széles látószögű, egy ultraszéles látószögű és egy teleobjektív.

Széles látószögű modulban hat tengelyes gimbal, a teleobjektívben pedig optikai stabilizálás és egy LED vaku segíti a fotózást.

A gombok ugyanott találhatók a jobb oldalon, mint a ROG Phone 8-on, viszont a Zenfone 11 Ultrán hiányzik a második Type-C csatlakozó a keret bal oldaláról.

asus_zenfone_11_ultra_meretben_novekedett_2.png

A keret alján található porton keresztül lehetőség van az 5500 mAh-s akkumulátor kihagyásával történő töltésre vagy a rendszer közvetlen energiával való ellátására.

A keret alján helyezkedik el továbbá két nanoSIM-nek tálcán, de az eSIM használatát nem támogatja. Az elsődleges médiahangszóró is az alsó részen található, mellette pedig a 3,5 mm-es audio jack.

Médiahangszóró könnyen elnyomható, ezért a beszédhangszóró a keretbe rejtve szólal meg.

A kijelzőt csak a felül középen lévő 32 megapixeles előlapi kamera törheti meg, az optikai ujjlenyomat-olvasó pedig a kijelző alá rejtve van. Ez gyors és pontos, kényelmes magasságban helyezkedik el.

6,78 hüvelykes LTPO AMOLED panelt a Samsung szállítja az Asusnak, és biztosítja a 144 Hz-es maximális frissítési gyakoriságot, 1080 x 2400 pixeles felbontást (388 ppi) és kiváló fényerőt.

Kijelző a teszt során közelített az ígért 2500 nites maximális fényerőhöz, de a minimális fényerő kissé magas volt gyárilag - 5,7 nit -, de az automatikus módban az extra sötét mód bekapcsolásával ez javítható.

A szoftver rengeteg beállítási lehetőséget kínál, például a színhőmérsékletet lehet állítani a Splendid menüben, be lehet kapcsolni vagy kikapcsolni a PWM-t és a DC tompítást, valamint rendelkezésre áll az Always-on Panel is.

A bejegyzés trackback címe:

https://reviewer.blog.hu/api/trackback/id/tr6618404691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


Elrejtés
süti beállítások módosítása