Reviewer

Legzöldebb Mobilgyártó: Új, Olcsóbb Modell a Piacon

legzoldebb_mobilgyarto.png

A Fairphone neve hiába nem található meg a világ legbefolyásosabb mobilgyártóinak között, azért már 2013-ban, amikor a Samsung és az Apple még nem figyelt ezekre a tényezőkre, a holland márka már hangsúlyozta a fenntarthatóságot és a könnyű javíthatóságot.

Míg a nagyobb gyártókat főként törvényi változások ösztönözték részleges gondolkodásmódjuk megváltoztatására, a Fairphone mindig az újrahasznosított anyagokra, a méltányos kereskedelemből származó alkatrészekre és a moduláris tervezésre helyezte a hangsúlyt. A jövőben azonban az ár is fontos szempont lehet a cég számára.

A cég új vezérigazgatója, Reinier Hendriks tervei szerint egy olyan modellt kíván piacra dobni, ami versenyképes lesz a 400 eurós okostelefonok körében.

Az árcsökkentés stratégiájának kulcsfontosságú eleme a terjeszkedés, amely reményeik szerint nagyobb rendelési volumenhez vezet majd, így kedvezményeket kaphatnak a beszállítóktól.

A Fairphone tervei között szerepel 23 új piacra lépés, beleértve Magyarországot is. Az olcsóbb modell esetében azonban felmerül a kérdés, hogy milyen kompromisszumokat kell majd kötniük a barátságosabb ár érdekében. Például a hardver minősége lehet alacsonyabb, mint a versenytársaké, és az operációs rendszer frissítése is kérdéses lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://reviewer.blog.hu/api/trackback/id/tr2318375191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


Elrejtés
süti beállítások módosítása