Reviewer

iPhone Emulátorok: Az Apple Zöld Utat Ad

iphone_emulatorokaz_apple_zold_utat_ad.png

Az Android rendszer sokkal nyitottabb hozzáállása sokak számára vonzó lehet, mivel lehetővé teszi az emulátorok futtatását is. Ez azt jelenti, hogy a Google által támogatott platformon könnyebben játszhatunk régebbi konzoljátékokat a modern hardver kihasználásával és némi szakértelemmel.

Mostanában azonban úgy tűnik, hogy az iPhone-ok is megkapják az emulátorok lehetőségét, mivel az Apple engedélyezte ezeknek az alkalmazásoknak a megjelenését az App Store-ban.

Az AppleInsider cikke felhívja a figyelmet arra, hogy az App Store 4.7-es szabályzata szerint az Apple mostantól lehetővé teszi külső szoftverek elhelyezését az alkalmazásokban, amelyek nem részei a bináris programnak. Ide tartoznak az HTML5 alapú mini alkalmazások, a streamelt játékok, a chatbotok és a retro játékkonzol emulátorok is.

Az Apple azonban hangsúlyozza, hogy a fejlesztőknek felelősséggel kell eljárniuk, és biztosítaniuk kell, hogy alkalmazásaik megfeleljenek az érvényes jogszabályoknak és az App Store irányelveinek. Az irányelvek számos előírást tartalmaznak, például az érintett alkalmazásoknak nem szabad megosztaniuk felhasználóik adatait a beágyazott szoftverekkel, és a tranzakciókat az alkalmazásokon belül kell teljesíteniük. Emellett az alkalmazásoknak meg kell felelniük a korhatár-besorolásoknak az App Store-ban.

Ez a változás nemcsak az emulátorokat, hanem a streamelt játékokat is érinti. Korábban az Apple nem engedélyezte az ilyen szolgáltatásokat az App Store-ban, mint az Amazon Luna vagy az Xbox Cloud Gaming, mert minden játékot külön tételként kellett volna listázniuk az alkalmazásboltban. Ennek eredményeként a Microsoft és az Amazon webalapú megoldásokat alkalmaztak az App Store helyett, bár ez nem volt olyan kényelmes, mint egy dedikált alkalmazás.

Az Apple döntését az indokolta, hogy az Európai Unióban életbe lépett digitális piacokról szóló jogszabályok szükségessé tették az Apple részéről egyes változásokat. Ennek jegyében az Apple nagyobb szabadságot biztosít az iOS operációs rendszerben, beleértve az alkalmazásboltok, fizetési megoldások és böngészőválasztás terén, elősegítve ezzel az egyenlőbb piaci versenyt.

A bejegyzés trackback címe:

https://reviewer.blog.hu/api/trackback/id/tr5918375185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


Elrejtés
süti beállítások módosítása