Reviewer

Sony Inzone H5 Teszt

sony_inzone_h5.png

A Sonyról sokan tudják, hogy erőteljes fej- és fülhallgatókat készít, különösen a vezeték nélküliek terén, azonban korábban nem fókuszáltak a játékosokra - az Inzone termékcsalád megjelenése azt mutatja, hogy a vállalat változtatott a hozzáállásán. Bár már voltak fülesek a PlayStation konzolokhoz az elmúlt években, a Sony most már saját adatai alapján is felismeri, hogy érdemes közvetlenül a PC-s közönséget is megszólítania, különösen azáltal, hogy egyre több saját játékuk elérhető PC-re.

A PlayStation márkanév nem szerepel a Sony Inzone H5 nevében, mivel ez a fejhallgató egyaránt célzott a konzolos és a PC-s játékosokra, főként az utóbbiakra, akik számára több beállítási lehetőség áll rendelkezésre.

Az Inzone H5 gyorsan észrevehető tulajdonságai közé tartozik, hogy szép és rendkívül könnyű. Nálunk fekete-fehér modell volt, de kapható teljesen fekete színben is - ahogyan említettük, a PS5 dizájnját követi. A külső rész textúrázott műanyagból készült, míg a fejpánt és a fülpárnák belső része selymes, puha nejlon, ami hosszú használat során is kényelmes viseletet biztosít, mivel rendkívül könnyű (kb. 260 g). A fejpánt könnyen állítható és masszív, ami biztosítja a kényelmes illeszkedést. A fülpárnák hatékonyan szűrik a környezeti zajokat, miközben megfelelően szellőznek is - bár nincs aktív zajszűrés, mint a magasabb kategóriás H9 modelleknél.

A hangerőszabályzó tekerő, a USB-C töltőcsatlakozó és egy jack bemenet a bal fülön találhatók, ha esetleg olyan eszközzel szeretnénk használni, ami nem kompatibilis az USB vevővel. A mikrofon nem eltávolítható, de felhajtható, és automatikusan némítja magát felhajtás közben. Jobbra további két gomb található, amelyekkel a játék hangerejét és a játékostársak beszédhangját állíthatjuk - ezt a funkciót mind a PlayStation 5, mind a PC használhatja.

Ellentétben a Pulse termékcsaláddal, az Inzone fülesek esetében nem érhető el az EQ-beállítás PlayStation 5-ön, és nem is használhatjuk az előre beállított profilokat, de ez az egyetlen kompromisszum, amit meg kell tennünk. Az USB vevőn található kapcsoló segítségével egyszerűen váltani tudunk a PC-s és a PS5-ös használat között (illetve Nintendo Switchhez is csatlakoztatható, ha a gép a dokkolóban van), és a csatlakozás az eszköz bekapcsolása után automatikusan és gyorsan megtörténik.

A PC-s felhasználók számára elérhető az Inzone Hub szoftver, amely lehetővé teszi a hangszintek állítását, előre gyártott profilok kiválasztását (alap, basszuskiemelő, vagy olyan, amelyet kifejezetten zenékhez és videókhoz ajánlanak, de meglepő módon nincs kifejezetten játékos profil), és minden fontos beállítást elérhetünk. Ezzel a szoftverrel (és egy mobil alkalmazással) a térbeli hangzást is személyre szabhatjuk a legjobb élmény érdekében. Bár saját profilokat hozhatunk létre és menthetünk, de előre elkészített profilt nem tölthetünk le.

A bejegyzés trackback címe:

https://reviewer.blog.hu/api/trackback/id/tr5518374023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


Elrejtés
süti beállítások módosítása