Reviewer

Visszatérés a táblagép fronton a Google

visszateres_a_tablagep_fronton_google_uj_bemutato.png

A Google meglepetésszerűen visszatért egy új táblagéppel, annak ellenére, hogy 2019-ben leállították a termékcsaládot. A keresőóriás úgy döntött, hogy ismét szükség van ilyen fejlesztésekre, és bemutatta az új Pixel Tabletet, amely már előrendelhető 500 dollárért, és szállítása június 20-án kezdődik.

Az új eszköz jelentős, érintésvezérelt, 11 hüvelykes képernyőt kapott, amely 2560x1600 képpont felbontással rendelkezik. A tableten egy Tensor G2 SoC található, ami az ultramobil Google termékek fontos része.

A processzorban két ARM Cortex-X1, két Cortex-A78 és négy Cortex-A55 mag dolgozik különböző sebességeken, és egy ARM Mali-G710 GPU felel az IGP feladatokért.

A processzormagok 4 MB-os L3 gyorsítótárat használnak, összesen pedig 8 MB-os rendszertárat osztanak meg. A lapkában továbbá megtalálható a Google Tensor Processing Unit, amely az AI feladatokhoz szükséges, valamint támogatja az H.264, HEVC, VP9 és AV1 formátumú tartalmak dekódolását.

A rendszermemória LPDDR5 szabványú és 8 GB kapacitású, és 128 vagy 256 GB NAND flash adattárolóval rendelkezik.

A 12 órás üzemidővel rendelkező új Pixel Tablet nem tartalmaz mobilinternetet, viszont Wi-Fi támogatással és két darab 8 megapixeles kamerával rendelkezik, valamint USB Type-C porttal.

A csomag tartalmaz egy mágneses dokkolót, ami fontos része a konstrukciónak, mivel a Google főként otthoni eszközként tekint rá, amely tablet feladatokat ellát, és képes vezérelni az okosotthonokat is.

A Google három különböző színben kínálja az eszközt Android 13-as operációs rendszerrel, és vállalja, hogy legalább három évig biztosít frissítéseket, továbbá öt évig havi biztonsági frissítéseket nyújt majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://reviewer.blog.hu/api/trackback/id/tr7718367735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


Elrejtés
süti beállítások módosítása