Reviewer

Visszatérhet a Fortnite iOS-re
Az Epic Games Sweden AB fontos szerepet kapott volna a DMA-korszakban, hiszen az Epic saját alkalmazás-piacterét Európában ők üzemeltették volna.

visszaterhet_a_fortnite_ios-re.png

Néhány nappal később az Apple helyreállította az Epic Games svéd leányvállalatának fejlesztői fiókját azután, hogy korábban egy tavalyi amerikai bírósági döntés miatt leállította azt.

Ennek következtében az Európai Unió digitális piacairól szóló jogszabály értelmében négy év szünet után visszatérhet az iOS platformra a Fortnite játék az uniós állampolgárok számára.

Az egyik legfontosabb termékük, a Fortnite, amiért az Apple 2020-ban eltávolította őket az App Store-ból az iOS eszközökön az Apple fejlesztői szabályzatának megsértése miatt.

Az Apple tavaly egy tengerentúli ítéletre hivatkozva és jogos üzleti érdekekkel indokolva felfüggesztette az Epic svéd leányvállalatának fiókját, ezáltal megnehezítve a játékfejlesztő dolgát.

fortnite.png

Tim Sweeney, az Epic vezetője korábban többször is kritizálta az Apple fejlesztőknek szóló feltételeit, és az Apple március eleji döntését kisstílű bosszúként és a DMA szellemiségének figyelmen kívül hagyásaként jellemzte.

Az Epic múlt héten indított PR-kampányának hatására az Európai Bizottság is bekapcsolódott a vita résztvevőjeként. Thierry Breton, az Európai Bizottság belső piacokért felelős tagja március 7-én utasította a stábját, hogy azonnal kezdjenek vizsgálódni az Apple tevékenységével kapcsolatban, majd egy nappal később elégedettségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az Apple végső soron megváltoztatta álláspontját, amit a #FreeFortnite hashtaggel ellátott posztban közölt.

A bejegyzés trackback címe:

https://reviewer.blog.hu/api/trackback/id/tr918352627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


Elrejtés
süti beállítások módosítása