Reviewer

ROG Zephyrus G16 (2024)
Ez a helyzet a G16 2024-es verziójával is, ami egy elegáns unibody alumíniumházzal büszkélkedhet, melyet LED-es sáv tesz még vonzóbbá.

zephyrus_g16.png

Az ASUS ROG Zephyrus G sorozatának megjelenése óta olyan hordozható és sokoldalú laptopokat kínál, amelyek mégis a játékosok igényeit célozzák meg.

A szellőzőnyílások szinte láthatatlanok, elrejtve a ház hátulján, hogy a meleg levegő ne befolyásolja a kijelzőt.

Az idei ROG G16 modell teljes egészében prémium kategóriásnak szánható. A sötétszürke unibody alumíniumházat tökéletes illesztések és szilárdság jellemzi.

A zsanérok könnyen működnek, a tapipad pedig szinte észrevétlenül simul a csuklótámaszba.

zephyrus_g16_1.png

A nagy teljesítményű gamer laptopokra jellemző hatalmas szellőzőnyílásokat itt nem találjuk, helyettük a hátsó oldalon, a kijelző pereménél helyezkednek el.

Az ASUS tervezői arra is odafigyeltek, hogy a meleg levegő ne befolyásolja a kijelzőt, hanem lefelé, az asztal felé távozzon.

A 16 hüvelykes OLED kijelzőt vékony keret veszi körbe, a tetején pedig egy elfogadható minőségű Full HD webkamera található, mely Windows Hello kompatibilis.

A zsanérok mozgása korlátozott, nem lehet teljesen laposra nyitni a képernyőt, ami lehet, hogy némi kényelmetlenséget okozhat az ölben történő használatnál. A monitor vékony és kissé hajlékony, azonban ez nem befolyásolja jelentősen az egész laptop stabilitását.

A gép vékony és könnyű (16 mm vastag és 1,8 kg súlyú), így könnyen hordozható.

A laptop fedőlapján már nem a korábbi AniMe Matrix LED-eket találjuk, hanem egy visszafogott LED-es sávot, amely testre szabható effektekkel és értesítésekkel szórakoztathatja a felhasználót.

A különböző portok (TB4, USB-C, USB-A, HDMI, hangcsatlakozó) mind jól elérhetők a jobb és bal oldalon, és a Type-C portok további funkcionalitást is kínálnak.

Az alsó részen található szellőzőnyílások segítik a gép hűtését, és könnyen bővíthetők vagy javíthatók a rejtett rögzítőelemek segítségével.

A bejegyzés trackback címe:

https://reviewer.blog.hu/api/trackback/id/tr3918352633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


Elrejtés
süti beállítások módosítása