Reviewer

Rig 400 Pro HC Teszt
Különösen olyan játékoknál lesz ez hasznos, ahol - R6S vagy Warzone például - a hang pozíciója kulcsfontosságú.

rig_400_pro.png

 A Nacon márkanév a francia Bigben Interactive SA "új" megnevezése, mely videojáték kiegészítőket gyárt és forgalmaz már 1981 óta, tehát nem mai keletű vállalkozásról van szó.

A Plantronics már jóval régebben tevékenykedik ezen a területen, már 1961 óta léteznek, és érdekes módon, még Neil Armstrong is használta a füleseiket, konkrétan egy ilyen eszközzel jelentkezett be a Holdról.

Egy kicsit kibontanám a termék nevét is, mivel a Plantronics-nál nem ilyen egyszerű a helyzet: érdemes tudni, hogy a srácok legtöbb Rig-termékénél számos variáns létezik a különböző modellek között, kezdve az "eSport" címkével ellátott daraboktól, egészen a HC kiadásokig, sőt még az E verziókig is, és mindezek mellett még egy rakás más változatról sem ejtettünk szót! Megtalálhatók itt HXW, HSV, HS, HX, és még néhány jelölés nélküli, csak sorszámozott típus is.

Tehát nem könnyű kibogozni, mivel is állunk éppen szemben, de egyértelműen stabil pontként kezelhetjük, hogy a PRO HC általában a sorozat csúcsát jelenti.

rig_400.png

Most a Pro HC kiadásra fókuszálunk, és már most leszögezném, hogy bár ott figyel a "Pro" jelző a névben, fontos tudni, hogy középkategóriás gamer fülesről beszélünk.

A 3,5 mm-es jack csatlakozón keresztül kapcsolódhatunk a fülhallgatóhoz PC-n, PS4-en, Xbox One-on, mobiltelefonon, vagy akár más eszközön is, ahol van jack bemenet. A csatlakozónál található a hangerőszabályzó.

Ellentétben sok más példával, itt ténylegesen a csatlakozófejre helyezték el ezt a beállítási lehetőséget, nem pedig a kábel felső részére, de ennek előnyei voltak, ahogyan az a tesztidőszak során kiderült. Konzolos játékokkal próbálkozva meglepően kényelmes volt, hogy nem kellett elengednünk a kontrollert, csak a hüvelykujjunkat kellett megmozdítanunk a hangerőszabályzóhoz.

Örültünk annak is, hogy ezúttal nem egy nehéz monstrumot kellett viselnünk a forró időben, mivel a Rig 400 Pro HC határozottan könnyű, így hosszabb játékmenetek során sem éreztük, hogy füleink a pokol tüzében forognak. A maratoni lanpartik rajongóinak abszolút ideális választás lesz!

Az öröm mellé azonban jön némi keserűség, mivel bár könnyű a Rig 400 Pro HC, az ára az, hogy - a szokásosnak mondható módon - az egész külső műanyagból készült.

Tapasztalataink alapján nem sokkal veszélyesebb, mint a legtöbb műanyag fülhallgatónál, tehát nem fog összetörni (sőt!), de óvatosan figyelmeztetnénk mindenkit, hogy ha hosszú távra terveznek egy fülhallgató beruházást, akkor lehet, hogy nem ez lesz a legideálisabb választás, bármennyire is vigyáznak rá - inkább mondjuk a 700 Pro HC.

Nagyszerű előny, hogy a kérdéses eszközhöz Dolby Atmos hangzást társítottak, ami elképesztő térhatást eredményez. Néha csak elámulunk, hogy egy középkategóriás, ebben az árszegmensben harcoló termék milyen teljesítményre képes. 

A fejpánt rugalmas, így a legtöbb felhasználónak kényelmesen illeszkedik a fejére a Rig 400 Pro HC - ahogy a széria többi tagja is. Lehetőségünk van némítani a fejhallgatón lévő mikrofont, így ha véletlenül ránk zárul az ajtó Joli néni folyosórúgása miatt, akkor villámgyorsan kikapcsolhatjuk a mikrofont, hogy xXFortniteProXx és xTibiGamer55 ne hallja a Discordon, ezzel elkerülve a kínos helyzetet. Hiszen bárkivel előfordulhat, nemde?

Visszatérve még a technikai részletekre, érdemes tudni, hogy a Rig 400 Pro HC 40 mm-es hangszórókkal rendelkezik, de ha egyszerűbben, kevésbé technikailag fogalmaznánk, akkor rögtön a "kiemelkedő" minősítés mellett tennénk le a voksunkat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reviewer.blog.hu/api/trackback/id/tr8418352623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


Elrejtés
süti beállítások módosítása