Reviewer

Kivonják a piacról az utolsó GTX sorozatú grafikus kártyákat.
Egy időszak lezárul az Nvidia leállítja az utolsó GTX szériás kártyák gyártását.

gtx_kartya.png

Ahogy a GTX 16 készletek fogytán vannak, a Turing architektúrára épülő kártyák nem kerülnek többé a partnerek, forgalmazók, kiskereskedők vagy a játékosok kezébe.

Kínai források szerint a legfrissebb ütemterv megerősítette, hogy a gyártás leállt, és a viszonteladók most már csak a meglévő készleteikkel gazdálkodhatnak.

Ez a hír megerősíti a decemberi pletykákat is, miszerint az Nvidia teljesen leállítja a népszerű, ray tracing és DLSS támogatás nélküli középkategóriás kártyák gyártását.

A GTX 1650 és a GTX 1630 voltak az utolsó GTX sorozatú modellek a piacon, ami jelzi, hogy véget ért egy korszak, és a cég teljesen az RTX márkanévre áll át.

Ennek eredményeként az Nvidia kínálatának legalacsonyabb szintje mostantól az RTX 20-as szériától indul, azaz a mobil RTX 2050 és az asztali RTX 3050 lesznek az új belépő szintű modellek.

Az Nvidia illesztőprogramjai továbbra is támogatják a GTX 16 sorozatot, valamint még a GTX 700-as sorozatot is, így nem valószínű, hogy a GTX 16 kártyák illesztőprogram-támogatását a közeljövőben megszüntetik, de sajnos egyre nehezebb lesz ezekhez a modellekhez hozzájutni.

A bejegyzés trackback címe:

https://reviewer.blog.hu/api/trackback/id/tr5018351617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


Elrejtés
süti beállítások módosítása