Reviewer

Galaxy S24 Ultra - A Jövő Technológiája
Az S23 Ultra határozottabb élekkel és oldalra kanyarodó üveglapokkal szerelt, amit valami mágia folytán mégis kényelmesen tudok egy kézzel kezelni, minimális ujjmozdulatokkal.

galaxy_s24_ultra.png

Szögletes telefon tollal: a Galaxy Note és az Ultra olyan ikonikus formatervezésű és funkciógazdag készülékek, amelyek megjelenésükben és tudásukban olyan szintet értek el, hogy bármilyen komolyabb változtatás csak csorbítaná a dizájn és a kreatív lehetőségek harmóniáját.

Nem igazán lehet hibáztatni a Galaxy S24 Ultrát azért, mert szinte megkülönböztethetetlen az elődjétől: a Samsung csak apró módosításokat végzett, a monolit forma és a stylus maradt.

A dizájn valamiért működik, és a szögletesség nem csak vagány az unalmas ívek között: az Ultra sarkainál sem áldoz fel a hatalmas képernyőfelületből, hogy az ujjaknak és az S Pennek a lehető legnagyobb teret biztosítsa.

A Samsung azért néhány apró változtatást eszközölt: az alsó kávából vágva az újdonság 162,3 mm-re rövidült, a Red Magic 9 Pro szimmetrikus káváit ellesve.

Az S24 Ultra 79 mm-en viszont szélesebb és laposabb lett az S23 Ultránál, az előlapi és hátlapi üvegek találkozása a kerettel élesebb, így kicsit romlott a kényelmes fogás, az egyébként is csúszós kivitel megtartásával. Kezd visszatérni a műbőr hátlap divatja: szívesen kipróbáltam volna ezt a telefont a régi Note-ok jól tapadó kivitelében.

galaxy_s24_ultra_1.png

Egy másik újítás az alumíniumról titánra váltó keret, ám míg az iPhone 15 Pro Max 19 grammal lett könnyebb, az S24 Ultra 232 grammon csak egy grammot veszített, ami meglepő. A titánszürke színváltozat viszont telitalálat: a fénytöréstől függően ezüstös vagy enyhén zöldes árnyalatú kivitel a képeken látható modellt szerintem az eddigi legszebb Samsung mobillá teszi.

Az S24 Ultra 8,6 mm-rel karcsúbb lett, bár emiatt magasabbra emelkedik hátul a 200 + 10 + 50 + 12 megapixeles kamera és a szenzorszett, a telefon pedig jobban billeg az asztalon. Mostantól minden toll színe követi a hátlap festését, és a telefon fekete, lila, sárga, illetve kék változatban is nagyon jól mutat.

Az 1440 x 3120 pixeles Dynamic AMOLED 2X panel a közvetlen napfénytől kezdve a koromsötétig tökéletes kényelmet biztosít. Kiemelkedő a fényerő teljes képernyős fehér tartalom esetén, pontszerű felületen pedig rekord 2513 nitet mértünk.

Más kérdés, hogy a Samsung szabályozza le a fényerőt a melegben, szóval nyáron aligha marad ilyen világos a képernyő.

A 120 Hz-es, adaptív képfrissítéssel, HDR10+ támogatással, tökéletes érintésérzékeléssel, rengeteg kalibrációs opcióval és kérésre a környezethez igazodó színtónusokkal az elit panel minden igényt kielégít. A digitalizáló segítségével a 4096 nyomáspontot megkülönböztető stylus is késedelem nélkül végzi a dolgát, dedikált gombbal és Bluetooth funkcióval megtámogatva.

A rezgőmotor határozott, a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó gyors és megbízható, a fénymérő, a közelségérzékelő és a hangszóró láthatatlan.

A 12 megapixeles szelfikamera egyedül rondít bele az előlap esztétikájába, ám a Red Magic horrorisztikus szelfijeit nézve nem baj, hogy helyet vájt magának. Az már nagyobb gond, hogy a hatszázezer forintos csomaghoz csak egy papírlap, a SIM tű és egy kétvégű USB-C kábel jár; füles, tok, fólia vagy gyorstöltő sehol sincs.

A bejegyzés trackback címe:

https://reviewer.blog.hu/api/trackback/id/tr4518447829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


Elrejtés
süti beállítások módosítása