Reviewer

Az iPhone SE kijelzőjét mégsem a Samsung gyártja

az_iphone_se_kijelzojet_megsem_a_samsung.png

Bár még messze van a 2025, és jelenleg kevés figyelem irányul az idei iPhone SE frissítésére, az Apple fokozatosan dolgozza ki a következő olcsó telefon részleteit. Ez nemcsak a megjelenést érinti, hanem magában foglalja a beszállítókat és a gyártósorokat is.

Ahogy láthattuk, a képátló folyamatosan növekszik: az első iPhone SE 4 hüvelykes volt, a második és a harmadik pedig 4,7 hüvelykes, míg a negyedik várhatóan 6,1 hüvelykes lesz. Fontos lépés az IPS LCD-ről az OLED technológiára váltás, valamint az alsó-felső káva és az ujjlenyomat-olvasó elhagyása a TrueDepth kamerarendszer bevezetésével.

Az OLED technológia általában először a Samsung nevével kapcsolódik össze, és a koreai gyártó az összes többi iPhone fő kijelzőbeszállítója. Az elmúlt években azonban olyan kínai gyártók, mint a BOE vagy a Tianma, komoly erőfeszítéseket tettek a minőség és a nagyobb mennyiségű gyártás terén. Mivel az iPhone SE árérzékeny termék, az Apple igyekszik spórolni, és az ITHome szerint legfeljebb 25 dollárt hajlandó fizetni képernyőnként, míg a Samsung legalább 30 dollárt kér. Mivel ez túl magasnak bizonyult Cupertino számára, a Samsung visszalépett a tárgyalóasztaltól.

Így a BOE és a Tianma, amelyek versenyképes áron kínálnak, előtérbe kerültek, bár utóbbi állítólag nem felelt meg az Apple magas minőségbiztosítási követelményeinek, ezért a BOE gyakorlatilag kizárásos alapon lesz az iPhone SE 2025 beszállítója. Még mindig sok kérdés van nyitva: például van olyan forrás, amely az iPhone XR dizájnja felé való visszatérést és finomítását várja, beleértve az előlapi szenzorsziget megjelenését is, míg mások dinamikus szigetet jósolnak. Valószínűleg még egy teljes év kell ahhoz, hogy kiderüljön, kinek van igaza.

A bejegyzés trackback címe:

https://reviewer.blog.hu/api/trackback/id/tr7918374351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


Elrejtés
süti beállítások módosítása