Reviewer

Horizon Chase 2

Nagyon vártuk, hogy a Horizon Chase 2 visszarepítsen minket a régi idők videojátékos száguldásainak világába. Bár van egy kis üröm az örömben, összességében elégedettek vagyunk.

horizon_chase_2.png

Manapság, ha azt mondom, autóverseny, számos dolog juthat eszébe a játékosoknak, attól függően, hogy mi az érdeklődési körük. A profi szimuláció kedvelői valószínűleg az IRacinget vagy az rFactort említik. Akik egy félkomoly szinttel is megelégednek, azok talán a Gran Turismo sorozatot választják, míg a mindenen keresztülszáguldást és rombolást kedvelők a Forza Horizonokat preferálják. Említhetjük még a Need for Speed szériát is, amelynek szinte minden része más és más. És ez még csak a jéghegy csúcsa, számtalan más lehetőség is adott.

Nem volt ez mindig így. Aki átélte a 8 és 16 bites korszakot, tudja, hogy a nyolcvanas években az autóversenyek szinte kizárólag olyan címeket jelentettek, mint az Outrun vagy a Lotus Turbo Challenge, ahol gyakorlatilag csak hátulról láttuk az autót és az út mozgott alatta. Az akkori hardvereken nem volt más lehetőség, legfeljebb álmainkban. Ezek a játékok voltak a szimulátorok nagybetűvel. Pár éve, egészen pontosan hat éve, a Horizon Chase Turbo visszahozta ezt a miliőt, és mai köntösben ugyan, de visszarepített minket abba a korszakba, hamisítatlan árkád száguldást bemutatva. A siker nem is maradt el, rengeteg bővítmény készült hozzá.

Bármilyen jó is legyen egy játék támogatottsága, előbb-utóbb felmerül az igény egy folytatásra. Szerencsére a Horizon Chase 2-nek is eljött az ideje, bár nem most, hiszen már 2022 szeptemberében megjelent. Viszont csak mobil platformokra, így aki azokon nem szeret játszani, az kimaradt a mókából. További „gondot” az jelentett, hogy az Aquirist felvásárolta az Epic, így kétséges volt, milyen terveik vannak velük, és látjuk-e valaha ezt a címet más platformon is. Tavaly ősszel végül PC-re (és az Epic saját áruházába) is felkerült, valamint készült egy Nintendo Switch port is.

Először is, ami szembetűnő, sokkal szebb lett a látvány, a Horizon Chase 2 grafikája jelentősen fejlődött. Mindezt úgy, hogy a hőskorszak hangulatát sikerült megtartani. Az autók és a környezet részletesebbek, és messzebbre is lehet látni. Sajnos (vagy szerencsére?), a játékmenetről nem lehet sok újat mondani. A tankolás eltűnt, ami egyszerre jó és rossz – stratégiai mélységet adott az első részben. A nitro persze maradt, és a kocsik fejleszthetősége is megmaradt. Az autók fejlesztését úgy oldották meg, hogy nem elég a játékbéli valutát gyűjteni, azzal a járművel kell versenyezni, amelyet tuningolni szeretnénk, mert annak szintet is kell lépnie.

És a versenytípusok? Ezen a téren sincs sok újdonság. Van egy klasszikus kampány, amely ezúttal hat országot tartalmaz, mindegyik három zónával, amelyek további versenyekre és időfutamokra bomlanak. A kihívás most is fokozatosan nő, de talán érezhetően megengedőbb a folytatás (úgy mentem át a pályákon, mint kés a vajon). Vannak még napi kihívások szórakoztató feladatokkal (például nem szabad nitrót felvenni, de legyél első), mini bajnokságok és online versenyek is. Sajnos utóbbit nem tudtam kipróbálni, pedig a négyfős osztott képernyős megvalósítás, akár crossplatformban is, jó móka lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://reviewer.blog.hu/api/trackback/id/tr1918421637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

Címkék


Elrejtés
süti beállítások módosítása